ALK 17800 0.03%GRNT 1200 -1.64%KMB 12157.4 -0.3%MPT 67999.79 0.16%TEL 360 -1.65%

Во египетска мумија е откриено додадено златно срце со стихови од „Книгата на мртвите“

Мумијата се наоѓа во подрумот на Египетскиот музеј во Каиро од 1916 година, а датира од 300 година п.н.е. Радиологот...
zhelezara akeli