ALK 20379.05 -0.49%GRNT 1200 0%KMB 16880.15 -0.24%RMDEN22 87 0%STBP 730 0%

ЕК предлага продолжување на привремената заштита на бегалците од Украина до 2026 година

Европската комисија денеска донесе одлука да му предложи на Советот на ЕУ продолжување на мерката за привремена заштита на лицата...
zhelezara akeli