ALK 15747.22 -0.02%GRNT 1205 -0.41%KMB 9596.89 -0.01%STB 1197 -0.25%TETE 2010 0.5%

Марихуаната први ја припитомиле Кинезите пред 12.000 години

Старите Кинези од неолитот веројатно биле првите кои почнале системски да ја одгледуваат и размножуваат марихуаната пред околу 12.000 години...
zhelezara akeli