ALK 17990 1.44%FERS 59500 0%KMB 12034.25 2.41%MPT 75900 -0.55%OMOS 30 0%STIL 95 1.81%TNB 28373.11 0.78%
КУЛТУРА

Цел – Габриела Стоимановска

Цело време сме во трчање и борба за нешто повеќе. Никогаш не сопираме и нашите барања и желби постојано се...

„Стимулирајтe ги вашите сетила“ изложба на Елита Алити во Кичево

Во ликовната галерија од Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево, утре со почеток во 17 часот, ќе се одржи...

„Стимулирајтe ги вашите сетила“ изложба на Елита Алити  во Кичево

Во ликовната галерија од Центарот за култура „Кочо Рацин“ во Кичево, утре со почеток во 17 часот, ќе се одржи...

Ана Бунтеска: со љубов запалени... кандилата наши неизгаснати

како кандилца во очите да носиме запалени со тивка стравопочит оти еднаш љубов се случува токму ваква за да ти...

Настап на Трпчески и Венгеров во Париз

По Лондон и Њујорк, македонскиот пијанист од светски глас Симон Трпчески и легендарниот виолинист Максим Венгеров, во рамки на нивната...

Живот – Гордана Каракашевска

Острите заби се сериозна работа и кога ни се тресат вилиците, и кога со сета сила ги стискаме вилиците и...

Изложба на фотографии на Димитар Апостолов – „Планина“

„Планина“ е насловот на онлајн изложбата на фотографии на Димитар Апостолов, која ќе се одржи денеска преку „virtual streaming“....

Прва награда за Марија Никодиноска на „Литератопатија 2022“

Младата и талентирана прозаистка и поетеса од Кичево, Марија Никодиноска, ја освои првата награда на вториот меѓународен литературен фестивал „Литератопатија-2022“...

„Планина“ - изложба на фотографии на Димитар Апостолов

„Планина" е насловот на онлајн изложбата на фотографии на Димитар Апостолов, која ќе се одржи денеска преку „virtual streaming". „Планина"...

Златна плакета за делчевската поетеса Билјана Начовски од Литератопија 2022

Делчевското роднокрајно творештво доби уште едно големо признание. За учеството со свое поетско дело на литературниот фестивал „Литератопија“ делчевската поетеса...
zhelezara akeli